Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев: Елате в залата, подкрепете волейболистките!

Два дни остават до началото на световната квалификация по волейбол

Два дни остават до началото на световната квалификация по волейбол за жени, която ще се проведе в столичната зала "Христо Ботев" (31 май - 4 юни). Родните националки, водени от селекционера Иван Сеферинов са в предварителна група С от квалификациите, като ще мерят сили с Турция, Румъния, Черна гора, Швейцария и Косово информира БФВолейбол. Играе се всеки срещу всеки, като само първенецът получава директна квота за Мондиал 2018. Вторият от класирането ще има още една възможност, като ще участва на допълнителна квалификация.

Вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев призова феновете да подкрепят волейболистките ни по време на двубоите от турнира и зала "Христо Ботев" да се напълни с публика. "Този турнир е от огромно значение за женския ни национален отбор. Атмосферата по време на срещите е много важна. Съвсем друг е стимулът за спортистите, когато състезателките излязат пред пълна зала, която да ги подкрепя. Надявам се тава да се случи и  всички заедно да бъдем седмия играч на тима ни".
 
За турнира се предвиждат различни атракции, като специално за квалификацията фирмата за спортна екипировка "Асикс" пуска намаление на всички маратонки. Промоция важи до края на турнира на 4 юни.