Агенцията за малки и средни предприятия подкрепя български фирми на изложение за корабостроене в Холандия

Мащабното събитие ще се проведе през ноември в град Ротердам

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) e организиратор на българското участие на национален щанд, в Международното изложение за корабостроене „Europort“ 2017. Мащабното събитие ще се проведе от 7.11.2017г. до 10.11.2017 г., в град Ротердам, Холандия. За успешното представяне на България, агенцията поема частично разходите за:

  • - Наем на изложбена площ;
  • - Проектиране и изграждане на щанд;
  • - Наемане на оборудване и обзавеждане;
  • - Регистрация на изложителите и медийни такси.
  • Очаква се фирмата изложител да съфинансира участието си като следва да поеме и всички допълнителни разходи. Крайният срок за подаване на документи е 02.06.2017 г.
  • „Europort 2017“ е форумът, на който продавачи и купувачи могат да осъществяват бизнес и да подобряват знанията си за индустрията. Той е подходящо място за създаване на контакти между професионалистите от морския сектор. „Europort 2017“ добавя стойност по отношение на технологичното лидерство и изграждането на комплексните видове кораби, демонстрирайки новаторски технологии и усъвършенствани системи за корабостроене .

През 2015г. събитието е посетено от 30 000 посетители от 40 страни, а пряко участие са взели 1 111 бр. изложители. Тази година вниманието ще бъде насочено към морските съдове за транспорт, вътрешното корабоплаване, корабостроене, драгиране, риболовни кораби, военни кораби, строителни съдове, яхти, ремонт, реконструкция, електроника, комуникация, навигация, опазване на околната среда, спомагателни системи и други.

Участието на българските предприятия ще се финансира по проектно предложение с референтен № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“ “, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.