Путин и Ердоган проведоха телефонен разговор за Сирия

Президентите се договориха да засилят координацията на усилията за Сирия

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се договориха в телефонен разговор днес да засилят координацията на усилията за решаване на сирийската криза на различни равнища, съобщи БНТ, позовавайки се на БТА.

При обсъждането на сирийската криза бе подчертана важността на по-скорошното съгласуване на практическите аспекти на прилагането на меморандума за създаване на "зони за деескалация" в Сирия, се посочва в съобщението на пресслужбата на Кремъл.

Това ще позволи да се укрепи режима на прекратяване на огъня и ще повиши ефективността на междусирийските преговори в Женева и в Астана. Договорено е да се засили координацията на усилията по този въпрос на различни равнища, се казва още в съобщението.

Путин и Ердоган са си разменили поздравления по повод 25 години от подписването на Договора за основите на отношенията между Русия и Турция на 25 май 1992 г.

Пресслужбата на Кремъл съобщава, че двете страни са заявили общото намерение за по-нататъшно укрепване на стратегическото партньорство между Русия и Турция.