Дневен хороскоп - четвъртък, 25 май 2017

Хороскоп

24-05-2017, 19:00

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слънчев календар - четвъртък, 25 май 2017

Седмичен хороскоп за 22 - 28 май 2017

 

Овен

Вие сте в резонанс с живота през днешния ден. Много благоприятно време за лидери. Вложете в действие интуицията, вдъхновението и фантазията си. Пазете се от настинка и вируси.

     
 

Телец

Ако успеете да си направите предварителен план за действие, бихте могли да използвате пълноценно възможностите на деня. Съблюдавайте режим на строги икономии и не разточителствайте.

     
 

Близнаци

Като цяло денят е благоприятен с някои малки изключения. Постарайте се да се държите днес изискано, защото вниманието на противоположния пол е насочено проучвателно  към вас.

     
 

Рак

Битовата страна на живота предизвиква вашето недоволство. Сменете тактиката, за да можете да подсилите своите позиции. Възможно е да отправят някакви претенции към вас. Бъдете подготвени за всичко.

     
 

Лъв

Времето няма да ви стигне за всичко, което имате да вършите. Тези, които практикуват изкуството на съблазняването да внимават през днешния ден, защото са възможни издънки. Поохладете емоциите, които преливат отвсякъде.

     
 

Дева

Събитията и хората ще се пречупват през калейдоскопа на вашето възприятие. Влошеното ви настроение се отразява на работоспособността и взаимоотношенията ви с околните. Не се заяждайте с никого.

     
 

Везни

Вашето търпение и нерви ще бъдат подложени на изпитание. Трудно е да се каже откъде ще ви дойде. Толкова много възможности съществуват. Ще преминете през някакви колебания само на вас известни.

     
 

Скорпион

През днешния ден ще се водите от излишна предубеденост, затова няма да бъдете съвсем обективни. Домашни проблеми могат да попречат на пълноценността на работата ви. Леко спадане на енергията ви.

     
 

Стрелец

Време за изява на вътрешната свобода и душевното равновесие. Днес концентрацията и силата на мислите дават възможност да се решат заплетени проблеми, чието решение преди е било невъзможно.

     
 

Козирог

Очертава се един активен ден. Използвайте благоприятните вибрации, за да свършите повече неща. Съдбата ви закриля, но това не значи, че може да насилвате нещата и да преигравате.

     
 

Водолей

Повишеното ви самочувствие е нож с две остриета, особено по отношение на партньорството. Именно то поражда най-често стремежа към налагане и нетактичността, които затормозяват съвместното ви съжителство.

     
 

Риби

Необходимо ви е да съберете мислите си днес. Постарайте се да не се поддавате на възникналите съмнения и неясни тревоги. Избягвайте тежката и трудно усвоима храна през днешния ден.

     

СЪВЕТИТЕ НА 

ФОРТУНА

  На 25 май се празнуваме Възнесение Господне (Спасовден). Имен ден празнуват Спас, Спаска, Спасена, Спасимир, Спасимира, Спасуна, Спасия, Сотир, Сотирка. Възнесение Господне е патронен празник на летци, шофьори и хора, които управляват превозни средства. Вярва се, че с божията благословия дадена в този ден, те ще пътуват по- леко.
“Те ти булка Спасовден”- изразът се свързва с това, че винаги ще се случи нещо неочаквано, когато човек най-малко го очаква. Спасовден е 40-я ден след Великден, времето през което Христос е останал на Земята, за да проповядва своето учение и да беседва с апостолите си, движел се като богочовек между тях. Спасовден е празник на славното Христовото възнесение в подножието на Елеонската планина.
Според народните поверия, ако днес вали дъжд, годината ще е богата, с обилна реколта. Смятало се, че дъждът на Спасовден притежава Господна сила.
Разказът на Елин Пелин “Спасова могила” е посветен на Спасовден. Има обичай на този ден “ходене по росен, самодивската билка”. Болните прекарвали нощта на поляни, където растяла билката росен - магическото биле на самодивите. Този ден се свързва още с култа към мъртвите - прибират се душите на всички покойници, които Архангел Михаил пуснал по Великден да си дойдат. На Спасовден жените отиват рано на гробищата, раздават варено жито и хляб за мъртвите си близки и разстилат орехови листа върху гробовете им.