Полицията в Манчестър е идентифицирала самоличността на жертвите при атентата

Имената на жертвите обаче не може да бъдат официално обявени, преди да бъдат завършени съдебно-медицинските експертизи

Британската полиция заяви, че е установена със сигурност самоличността на всички хора, загинали при атентата в Манчестър, предаде Асошиейтед прес.

Имената на жертвите обаче не може да бъдат официално обявени, преди да бъдат завършени съдебно-медицинските експертизи. Поради големия брой на жертвите това може да отнеме между четири и пет дни, заяви манчестърската полиция.

Тя посочи също, че е установен контакт с всички засегнати семейства и в момента специално обучени служители им оказват помощ.

Според британските власти при самоубийствения атентат са загинали 22 души, включително тийнейджъри и деца. Имената на някои от тях бяха съобщени от техни приятели и роднини. Така например стана ясно, че най-малката на възраст жертва е 8-годишната Сафи Русос.
От гимназията "Тотингтън" от района на Манчестър заявиха, че са потресени и съкрушени, когато обявиха, че ученичка от училището, тийнейджърката Оливия Кембъл-Харди, е загинала при атентата.

Училището, което се намира в Бъри, населено място в околностите на Манчестър, заяви, че Оливия, както се съобщава 15-годишна, в понеделник вечерта е била с приятелка на концерта на Ариана Гранде, по време на който бе извършен атентатът. Приятелката й е преминала операция за лечение на раните от взрива.

Майката на Оливия, Шарлот Кембъл, която призоваваше в интернет, ако някой знае нещо за дъщеря й, да го съобщи, написа днес сутринта във Фейсбук следното послание: "Почивай в мир, мое скъпо, прекрасно момиче Оливия Кембъл - ти бе отнета така рано, иди да пееш с ангелите и продължавай да се усмихваш, мама те обича толкова много".

Сред загиналите има и жена полицай. Тя е била на дежурство и е била от охраняващите събитието, съобщават от полицията в Манчестър.
Здравните органи в Манчестър повишиха броя на ранените при атентата на 119 души, толкова колкото по техни данни са потърсилите медицинска помощ в болници. 64 от ранените все още са хоспитализирани.