Мей: Терористичната атака изпъква със своето отвратително, потресаващо малодушие

Точно преди два месеца в Лондон беше извършен терористичен акт - прегазени пешеходци и атака с нож срещу полицаи пред Британския парламент

Точно преди 4 години пък -на 22 май в Лондон беше нападнат и заклан войник, убиецът му се закани да окървави страната. През март в столицата символично беше атакувана държавността, снощи в Манчестър - жертви станаха невинни хора, много деца. След нападенията с коли и ножове - сега бомба в концертна зала.

Тереза Мей разговаря с Джереми Корбин, лидер на лейбъристката партия и се договориха да спрат предизборната си кампания, съобщават местни медии цитирани от БНТ. На практика предизборната кампания беше прекратена. Всички партии без изключение отмениха проявите, които бяха насрочили за вчерашния ден.

Задържан е 23 годишен мъж. Макар полицията да не обявява кой е той, бяха претърсени две жилища в южните квартали на града, като в едно тях полицията е извършила контролиран взрив. Екипи продължават да проверяват двете къщи. Не се знае дали атентаторът е действал сам.

След като разговаря с ръководството на полицията в Манчестър, Тереза Мей отиде в специализираната детска болницата, където са част от пострадалите.

"Без съмнение хората от Манчестър и страната ни станаха жертва на коравосърдечна терористична атака. Атака, насочена към най-младите членове на нашето общество, извършена с хладна пресметливост. Експлозията съвпадна с края на поп концерт, посетен от много млади семейства и групи деца. Всички терористични атаки са малодушни нападения на невинни хора, но тази изпъква със своето отвратително, потресаващо малодушие. Като се цели нарочно в невинни, беззащитни деца и младежи, които е трябвало да е се наслаждават на една от най-запомнящите си нощи в живота", това сподели Тереза Мей.