УЕФА повишава мерките за сигурност за финала на Лига Европа в Стокхолм

Ръководството на Манчестър Юнайтед и представители на УЕФА днес са провели работна среща, на която клубът е поискал разрешение играчите в сряда да излязат с траурни ленти

Организаторите на финалния мач на Лига Европа съвместно с органите на реда в Швеция засилват мерките за сигурност в Стокхолм преди финалния мач между отборите на Аякс и Манчестър Юнайтед.

УЕФА е шокирана от случилото се в Манчестър. Нашите мисли са със семействата и близките на жертвите, изразиха съболезнования от УЕФА към близките на загиналите в снощния терористичен акт. В резултат на нападението загинаха  22-ма човека, част от които деца.

УЕФА съобщи на сайта си, че ще бъдат предприети допълни мерки за сигурност в шведската столица и затова призовават зрителите да дойдат по-рано на "Френдс Арена", за да се избегнат големи струпвания на хора край стадиона.

Европейската централа също така умолява запалянковците да се отнесат с разбиране към допълнителните проверки, които ще се правят преди началото на мача. Ръководството на Манчестър Юнайтед и представители на УЕФА днес са провели работна среща, на която клубът е поискал разрешение играчите в сряда да излязат с траурни ленти в памет на загиналите при снощния терористичен акт.