Зам.-министър М. Крумова извърши проверка на санирана жилищна сграда в Мездра

Политика

23-05-2017, 15:22

Снимка:

Пресцентър МРРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сключени са 35 договора за изпълнение на проекти по ТГС със Сърбия

В рамките на седмица ще бъде изпълнена хидроизолацията на жилищната сграда в Мездра, в която се прояви теч при изпълнение на дейности по саниране

Имаме уверение от страна на строителя, че в рамките на една седмица ще бъде изпълнена хидроизолацията на покрива, с което ще се преустановят течовете. Това каза заместник-министър Малина Крумова след извършване на проверка по изпълнение обновителните дейности по програмата за саниране на блок в град Мездра. Причина за проверката е сигнал за появил се теч, заради валежи, след започнали обновителни дейности на жилищната сграда.

Реконструкцията на блока ще приключи в рамките на сроковете, предвидени в договорите за изпълнение, информира заместник-министърът след разговор с представител на фирмата, изпълняваща строително-ремонтните дейности на блока. Заедно с кмета на града инж. Генади Събков Малина Крумова разговаря и с живущи в сградата. „Искаме да видим какви са реалните проблеми, къде са трудностите и какво може да се подобри при реализиране на обновителните дейности. С това съм се заела“, подчерта Крумова.

Задължение на общините е да осъществяват контрола по изпълнение на проверките, категорична беше заместник-министърът и отбеляза, че при установяване на проблеми при изпълнението, те трябва да бъдат и отстранявани. Тя допълни, че веднъж седмично ще бъдат извършвани огледи на обекти както по постъпили сигнали, така и в търсене на добрите практики. „Добрите практики трябва да бъдат обменяни между общините. Ще направим всичко възможно това, което е хубаво, да бъде разпространено сред другите общини и обектите да се изпълняват по възможно най-добрия начин“, отбеляза заместник-министърът.

„На фона на всички изпълнени и изпълняващи се в момента обекти, сигналите не са толкова много. Но ги има и ние сме длъжни да направим всичко възможно това да бъде предотвратено и да няма в последствие проблеми“, поясни Крумова.

Тя изтъкна, че Националната програма за енергийна ефективност е шансът за стари блокове като този, който провери днес в Мездра, да удължат живота си, да постигнат съществени спестявания на електроенергия и топлоенергия, както и да се подобрят  условията, в които живеят хората. Със сигурност тази програма трябва да продължи, заяви заместник-министър Крумова.

„Сдружението на собствениците тук ги е обединила идеята да си направят блока красив и той ще стане такъв. Компромиси с качеството няма да има“, добави кметът на град Мездра инж. Събков след съвместно извършената проверка.