Мей: Полицията и службите за сигурност знаят самоличността на атентатора самоубиец

Свят

23-05-2017, 15:05

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

За момента властите не са готови да обявят името на нападателя

Британският премиер Тереза Мей заяви, че полицията и службите за сигурност знаят самоличността на атентатора самоубиец, който се взриви снощи в края на концерт в Манчестър и уби 22 души, много от тях деца, предадоха Ройтерс и Франс прес.

За момента властите не са готови да обявят името на нападателя, каза Мей пред официалната си резиденция на "Даунинг стрийт" 10. Тя добави, че атентаторът е извършил нападението сам, но още не е ясно дали е получил помощ за подготвянето му.

"Знаем, че терорист, действащ сам, е задействал взривно устройство на един от изходите на концертната зала. Той е избрал целенасочено мястото и часа, за да причини максимален брой жертви, след които много деца и юноши", заяви Мей и осъди "ужасяващото и безмилостно терористично нападение".
Британската полиция съобщи в Туитър, че е арестувала 23-годишен мъж в южната част на Манчестър във връзка вчерашното терористично нападение, предаде Ройтерс.
Най-малко 22 души, включително деца, загинаха и 59 бяха ранени, когато атентатор самоубиец се взриви, докато хиляди фенове си тръгваха от залата "Манчестър арена" след концерт на американската поп изпълнителка Ариана Гранде.

Органите на реда са арестували и мъж в търговския център "Арндейл", но задържането му вероятно не е свързано с извършеното снощи кърваво нападение.
Вчерашният атентатор е загинал при задействането на взривното устройство, съобщи по-рано полицията.

Полицията започна да премахва кордона и позволи на служителите да се върнат на работните си места.

По-рано днес друг очевидец съобщи, че голям брой хора бягат от "Арндейл" и че някои от тях чули силен гръм.