Димитър Главчев: Целият свят е разтърсен и шокиран от насилието над мирни граждани

Председателят на НС Димитър Главчев изпрати съболезнователен адрес до председателя на Камарата на общините на парламента на Великобритания Джон Бъркоу по повод терористичния акт в Манчестър

Той изразява най-дълбоки съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите и ранените.

„За пореден път целият свят е разтърсен и шокиран от насилието над мирни граждани. За подобни действия няма оправдание”, пише председателят на парламента. „Позволете ми в този тежък момент да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Ние сме с вас и споделяме болката на Великобритания и мъката на засегнатите семейства”, допълва той.

Председателят на Народното събрание заявява, че България остро и решително осъжда всяка проява на тероризъм като грубо посегателство срещу ценностите на съвременния демократичен свят. Той изразява убеждението си, че този брутален акт ще обедини усилията на институциите, на гражданското общество и на световната общественост за още по-безкомпромисна борба с всички прояви на тероризъм и пожелава скорошно възстановяване на ранените при атентата граждани.