Каракачанов: Няма непосредствена заплаха за България

Мерките у нас са доста по-строги от други държави, но това дава резултат

В 8.00 часа бе събран националния оперативен щаб, за да се анализира ситуацията. Няма непосредствена заплаха за България. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на bTV. Каракачанов заяви, че това е поредният груб терористичен акт в Европа и изказа съболезнованията си към близките на пострадалите и загиналите в Манчестър.

"За жалост този път в Манчестър загинаха главно младежи и девойки на 13 до 18 години. Почеркът е познат от други атентати. Най-вероятно става дума за камикадзе, защото има и много ранени от осколки“, коментира министърът на отбраната.

„Безспорно става въпрос за терористичен акт и най-вероятно става въпрос за камикадзе. Няма пострадали български граждани. Още от ранни зори държим контакт с Борисов и вътрешния министър Валентин Радев", обясни Каракачанов. "Събрали сме Националния оперативен щаб според Закона за противодействие на тероризма, за да се анализира ситуацията. Непосредствена заплаха за България няма“, каза още той.

Военният министър заяви, че оградата на границата не е била приумица. "Мерките у нас са доста по-строги от други държави, но това дава резултат. Продължавам да твърдя, че България трябва да води политика на недопускане на големи групи нелегални имигранти“, каза Каракачанов.