Тереза Мей осъди атентата в Манчестър

Свят

23-05-2017, 06:55

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атентат в Манчестър отне живота на 19 души

Работим по установяването на пълните детайли

Британският министър-председател Тереза Мей осъди „отвратителната терористична атака“ по време на концерта в Манчестър, убила 19 души и ранила повече от 50, съобщават световните медии.

Мей направи свое изявление, в което казва, че се работи по установяването на пълните детайли относно това, което е смятано от полицията за отвратителна терористична атака.

Лидерът на британската Либералдемократическа партия Тим Фарън също излезе със заявление относно взрива по време на концерта в Манчестър, съобщи Daily Telegraph.

"Това е шокиращо и ужасяващо нападение срещу деца и млади хора, които просто са се радвали на концерт“, заяви Фарън в изявлението.

„Моите най-дълбоки симпатии към жертвите, както и към тези, които отчаяно чакат новини“, каза още той. „Бих искал да отдам почит за смелостта и отдадеността на спешните служби“, добави лидерът на либералдемократите.

„Това е нападение срещу невинните хора и нацията е обединена и в мъката си и в намерението си да се опълчи на тази срамна атака“, посочва политикът.