Нанков връчи наградата в конкурса „Най-добър град за живеене в България“

Министър Нанков връчи наградата в конкурса на „Дарик“ радио за „Най-добър град за живеене в България“ на Община Стара Загора

Радвам се, че в конкурса на „Дарик“ радио за 2016 г. има нова община победител. Това е доказателство, че в отделните региони на България се правят местни политики, съвместно от местната и държавната власт и бизнеса, които заедно ще задържат хората и те ще имат възможността да живеят и да се трудят в родните си места.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова връчи днес приза за „Най-добър град за живеене“ за 2016 г. на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Министърът подчерта, че с течение на годините МРРБ си е заслужило признанието, че е министерството на българските общини, което се дължи на съвместната работа с тях.

Инициативата на „Дарик“ радио, която се проведе за 10-та поредна година, оценява 27-те областни градове според 30 критерия, сред които екологично състояние, ниво на инвестициите, възможности за отдих, раждания на глава от населението, работни места.