Сидеров: Има кампания целяща да разграничи премиера от нас

Само преди седмици Нинова обясняваше, че би се коалирала само с Патриотите

Дори да си опозиция, трябва да нападаш по същество. Това заяви в ефира на Нова Телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров, по темата, че през изминаващата седмица се превърна в умиротворител в пленарната зала. В разгара на скандал между депутатите за нацистките поздрави от държавни служители Сидеров призова към спокойствие.

Сидеров обясни кореннтаа промяна в поведението си с това, че е помъдрял.

Той защити и вицепремиера Валери Симеонов по повод нападките срещу него заради коментар за една от снимките с хитлеристки поздрави. „Г-н Симеонов не се изказва много изискано, но той е човек на действията”, каза Сидеров.

В постоянно говорене за този казус от страна на БСП Сидеров видя опити за отвличане на вниманието от техни, вътрешнопартийни проблеми.

„Самото натрупване говори за кампания. Вадят се снимки от преди години в един и същи ден, така че да бъде притиснат премиера да се разграничи от нас, ако може, коалицията да се развали. Само преди седмици Нинова обясняваше, че само с Патриотите би се коалирала. Нека тя да реши за себе си кога сме добри, кога сме лоши”, каза Сидеров.