Сидеров: Преградното съоръжение по българско-турската граница в Ямболско е напълно изградено

Доволен съм от видяното, благодаря на всички институции, свързани с изграждането на съоражението

Преградното съоръжение по протежение на цялата отсечка от българско-турската граница в Ямболска област – 66 километра, е напълно изградено, границата се охранява надеждно. Сега притокът на мигранти е нулев, а центърът за временно настаняване на бежанци в Елхово е затворен. Това заяви пред журналисти лидерът на „Атака“, народният представител Волен Сидеров след инспекция на южната ни граница в района на ГКПП „Лесово“, цитиран от БТА.

Сидеров допълни, че е доволен от видяното и благодари на всички институции, свързани с изграждането на съоръжението и инфраструктурата около него, и нарече спекулации твърденията за едноредова ограда, вместо двуредова.

Той подчерта огромните усилия за изграждането на съоръжението, които са положили бившето правителство на Бойко Борисов, партиите от патриотичната коалиция и най-вече Валери Симеонов. „Сега хората у нас искат спокойствие и стабилност“, каза Сидеров и призова да се намали политическото напрежение в държавата през последните дни.

Той пое ангажимент да бъде лобист на родния си град Ямбол и областта, да подкрепя развитието и да защитава интересите на региона.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов напомни, че граничното съоръжение в областта е завършено в средата на миналата година. Средствата, които държавата допълнително отпусна, ще бъдат вложени за доизграждане на инфраструктурата по границата и за подобряване на условията за работата на „Гранична полиция“.