Божидар Искренов: Няма нищо лошо,че съм бил играч на Левски и на ЦСКА

Започнаха да наричат легенди разни играли по два мача

Божидар Искренов е единственият обичан футболист както от феновете на Левски, така и от тези на ЦСКА, въпреки че бе част и от двата отбора по време на състезателната си кариера. На "Герена" дори е наричан "Радостта на народа". Гибона обяви, че се гордее с факта, че е играл и за "армейците". Припомняме, че през 1993-а година Гибона облече екипа на "червените", с които спечели Купата на България.


"Левски загатва от време на време малка светлинка, но това е като искрата, която загасва много бързо. Надявам се, че като се махна може да им върже на "сините". Там си имат ръководство, хора, които да мислят какво да правят, какво да променят. Аз съм само като зрител", каза Искренов пред колегите от "Лайвспорт".

"Стига с тия легенди бе, уморих се. У нас, който е играл два мача или е бил в клуба един месец и вече е легенда. В България има толкова много легенди, колкото легенди няма в целия световен футбол. Легендите се броят на пръсти. Престанете с тия легенди, няма легенди. Легендите са написани в световната книга на футбола. Отделно е, че хората са те харесвали като футболист. Това няма нищо общо с легендата. Сульо и Пульо дойдоха от селата и всички са легенди. Аман бе, това е несериозно! Какви легенди сте бе? Някои са легенди с по два мача или защото са носили куфарите. Против тези неща съм", добави бившият национал.

"Играл съм в ЦСКА и го казвам в гордо вдигната глава. Аз счупих стереотипа. Няма нищо лошо да играеш и в Левски, и в ЦСКА. Аз играх и в Ботев, и в Шумен. Всеки отива там, където го искат и където му дават шанс. За мен странното беше, че в ЦСКА ме приеха все едно съм един от тях. Беше много приятно. За времето, за което бях в ЦСКА, правих това, което трябва. До ден днешен никога не съм имал проблем с публиката на ЦСКА. Бил съм честен с тях: аз играх в ЦСКА, но не съм бил от ЦСКА. Дали приемам този ЦСКА, който в момента е на "Армията" за истинския ЦСКА, си остава за мен. ЦСКА го съхраниха. Да, взеха и обединиха 2-3 отбора, взеха им лиценза и т.н. Това е част от играта. Някои им викат Литекс и т.н. Пише ли ЦСКА, пише. Това е факт", каза още Гиби.