България е четвърта след първия ден на ЕП по художествена гимнастика - bulgaria.utre.bg

България е четвърта след първия ден на ЕП по художествена гимнастика

19 май 2017, 23:06 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФХГ

Много добър първи ден за нашите момичета, въпреки допуснатите грешки

Отборът на България е на 4-тата позиция в отборната надпревара във временното класиране на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в унгарската столица Будапеща.

Сутринта ансамбъл девойки започна силно изпълнението си с 10 бухалки, но за съжаление в края на съчетанието изпуснаха бухалка и бяха оценени със 15.700 т., което им отреди 6-то място във временното класиране.

Според регламента тази година в отборната надпревара се сумират всички осем оценки на 4-те уреда на индивидуалните гимнастички и оценките на ансамбъл - девойки в двата дни.

Невяна Владинова изигра стабилно и двете си съчетания и получи 17.500 на обръч (5-та по сила оценка) и 17.800 (4-та по сила оценка) на топка, с което намери място и във двата финала.

Катрин Тасева изигра умно своя обръч и това и донесе оценка от 16.600 т. с което тя доби право да се състезава във финалите на уреда в неделя с осма по сила оценка. На коронния си уред тази година Катрин допусна грешка и след изпускане и оценка от 16.650 т. остана първа резерва за финала , в който осма се класира Виктория Мазур от Украйна, която получи по-висока оценка за изпълнение. Отборно България се пребори за 4-тото място в края на деня, започна от 6-ото, изпревари отборите на Италия и Украйна и намали разликата от Израел.

Във временното класиране води отборът на Русия със 90.825 т., втори е отборът на Беларус 86.900т, трети са Израел с 84.700 т. а четвърти БЪЛГАРИЯ с 84. 300 т.

"Беше важно да попаднем в четворката отборно, за да може утре да бъдем в една група с най-силните отбори. а това вече е факт!", информират от БФХГ.

В силния поток утре ще стартират Русия, Беларус, Израел и БЪЛГАРИЯ! Много добър първи ден за България, въпреки допуснатите грешки. Утре ансамбли - девойки ще играят отново съчетанието си, а индивидуалните гимнастички ще играят с бухалки и лента, след което ще знаем крайното класиране отборно, всички финалистки за неделя - ансамбли и на 4-те уреда индивидуално, както и първите 24 в индивидуалния многобой, които ще добият право да се състезават на следващото Европейско първенство.

След първия ден Невяна Владинова се движи 4-та, а Катрин Тасева 7-ма в многобоя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт