Телефонната палата в София е на път да се превърне в музей

Общество

19-05-2017, 17:56

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„ХОРОТО и ХОРАТА” представя горнооряховският музей в Европейската нощ на музеите

Емблематичната сграда ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство

Сградата на Телефонната палата в столицата е купена от Васил Божков, който възнамерява да я превърне в музей. Това става ясно от съобщение, разпространено от основната компания на бизнесмена.

Придобиването на сградата, която е неделима част от паметниците на културата в столицата е продължение на дългогодишните интереси и инвестиции на г-н Васил Божков в посока запазването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Васил Божков вероятно е най-големият частен колекционер на археологически ценности в България.

Телефонната палата ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство. В момента екип от експерти от знакови световни музеи и архитектурни студиа подготвят проекти за интериорното оформяне на сградата.

Според прессъобщението в момента екип от експерти и архитектурни студиа подготвят проекти за интериорното оформяне на сградата.

Плановете за музея ще бъдат представени на обществеността в рамките на тази година,информира пресцентърът на "НОВЕ Холдинг".