Телефонната палата в София е на път да се превърне в музей - bulgaria.utre.bg

Телефонната палата в София е на път да се превърне в музей

19 май 2017, 17:56 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Емблематичната сграда ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство

Сградата на Телефонната палата в столицата е купена от Васил Божков, който възнамерява да я превърне в музей. Това става ясно от съобщение, разпространено от основната компания на бизнесмена.

Придобиването на сградата, която е неделима част от паметниците на културата в столицата е продължение на дългогодишните интереси и инвестиции на г-н Васил Божков в посока запазването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Васил Божков вероятно е най-големият частен колекционер на археологически ценности в България.

Телефонната палата ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство. В момента екип от експерти от знакови световни музеи и архитектурни студиа подготвят проекти за интериорното оформяне на сградата.

Според прессъобщението в момента екип от експерти и архитектурни студиа подготвят проекти за интериорното оформяне на сградата.

Плановете за музея ще бъдат представени на обществеността в рамките на тази година,информира пресцентърът на "НОВЕ Холдинг".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета