Заместник-министър Ваня Колева: В НСА се коват медалите на България и здравето на нацията ни

Националната спортна академия е специален институт

Заместник-министърът на младежта  и спорта Ваня Колева присъства на тържественото събрание на Националната спортна академия „Васил Левски“, по повод Деня на българската писменост и култура 24 май.
„За мен е чест в навечерието на един от най-българските празници да присъствам на тържественото събрание на Национална спортна академия по повод деня на славянската писменост и култура 24 май. Това е специален момент за мен, защото аз съм възпитаник на НСА и това е първата ми публична изява тук като заместник-министър на младежта и спорта.  Националната спортна академия е специален институт. Това е мястото, в което се коват медалите ни в спорта, в което се изгражда здрава и силна нация на България. Искам да благодаря на ръководството на Академията за начина, по който възпитава нашите деца. За това, че израстват здрави, силни, можещи и активни граждани на страната ни. Всички Вие сте бъдещето на нашата нация и ние разчитаме на Вас“, поздрави академичната общност Ваня Колева.
На церемонията бяха връчени дипломите на повишени в академичните длъжности  утвърдени доктори и доктори на науките.  За принос към спорта бяха връчени почетни плакети на Кубрат Пулев за победата му срещу Кевин Джонсън,  на Владимир Илиев - за европейската му титла в спринта по биатлон в Полша, на Николай Байряков - за бронзовия медал по борба от европейското първенство в Сърбия,  на Денис Николов - за третото място на Европейското първенство по карате в Сърбия.
На тържественото събрание председателят  на Асоциацията за университетски спорт „Академик“ доц. Златко Джуров връчи на ректора на НСА проф. Пенчо Гешев купа за комплексен победител от Националната универсиада в Стара Загора.
Сред официалните гости на събитието бяха Йорданка Благоева, заместник-председател на БОК, Димитър Дилчев – кмет на район „Студентски“, Петър Киров – двукратен олимпийски шампион по борба, Дамян Дамянов – изпълнителен директор на БСТ и др.
След официалната част бях поднесени венци и цветя пред паметника на Св.Св. Кирил и Методий и пред паметниците на ректорите на НСА.