С благословия и водосвет започна строителството на новите къщи в Хитрино

На първата копка днес в Хитрино пристигна министър-председателят Бойко Борисов

Днес започва строителството на първите 10 нови къщи в Хитрино. Девет от тях ще бъдат изградени безвъзмездно и със съдействието от Камарата на строителите в България и една със средства на политическа партия.

На първата копка днес в Хитрино пристигна министър-председателят Бойко Борисов.

Сред останалите официални гости са областния управител на Шумен Стефан Желев, представители на Камарата на строителите в България и кметът на Шумен Любомир Христов. По думите на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, проектите за десетте къщи вече са изготвени и съгласувани със собствениците им.

Още 14 къщи е предвидено да бъдат изградени в Хитрино със средства на държавата. Проектите за тях се очаква да бъдат изготвени до месец, след което ще започнат да се строят и те.

Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система, заяви премиерът Борисовв Хитрино. "Казах и на г-н Панов по-рано днес, че по всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но да не се обслужват политически партии. Аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. Ако въпреки различията си гледаме напред в една посока, ще имаме добри резултати".

Старт на строителството на новите къщи в Хитрино

Публикувахте от Бойко Борисов в 19 май 2017 г.