Заместник-министър Габриела Козарева поздрави участниците в първенството за „Купата на Ректора“ на СУ „Св. Климент Охридски“

Първо място за "Купата на Ректора" грабнаха студентите от Юридическия факултет

Заместник-министърът на младежта и спорта Габриела Козарева участва в награждаването на победителите в първенството за „Купата на ректора“ на СУ „Св. Климент Охридски”. Студентите от Алма Матер се включиха в състезания по минифутбол, футзал, шоудаун, волейбол, баскетбол, фехтовка, лека атлетика, джудо, шахмат за незрящи, тенис, катерене и др.
Първо място за „Купата на Ректора“ грабнаха студентите от Юридическия факултет, втори се класираха възпитаниците на Философския факултет, чиято купа беше връчена от заместник-министър Габриела Козарева. На трето място са студентите от Медицинския факултет.
„От името на Министерството на младежта и спорта искам да Ви поздравя за чудесната инициатива. Състезанията за „Купата на Ректора“ вече се превръщат в традиция и това може само да ни радва. „Департаментът по спорт“ на университета заслужава адмирации за организацията и желанието да привлече повече студенти към спортна дейност. Като възпитаник на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ бих искала да ги поздравя като победители в тазгодишната надпревара. Спортът е мощен инструмент за изграждане на здраво и активно младо поколение и аз се надявам, че през следващата година състезанията между факултетите за „Купата на Ректора“ ще привлекат още повече участници“, заяви Козарева.
Тя обяви още, че Министерството на младежта и спорта полага сериозни усилия, в рамките на своя бюджет и възможности, за подобряване на условията за спорт в университетите.
Заместник-министър Козарева пожела на студентите да бъдат активни и да посещават редовно спортните зали и игрища.
Спортната надпревара в Софийския университет се провежда за седма поредна година. Общоуниверситетското състезание има за цел да популяризира спорта сред студентите като им даде възможност да покажат своите физически и интелектуални възможности, както и да излъчи най-добре представилия се факултет на Софийския университет.
На събитието присъстваха зам.-ректорът Николай Витанов, зам.-ректорът Юрий Кучев, преподаватели, представители на Столична община и др.