Хлапета ще „преиграват“ битката за „футболна Европа“

Спорт

18-05-2017, 14:38

Снимка:

Детска шампионска лига

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

След 17 години Монако отново е шампион

„Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“ и ДФА-Комета правят „Детска шампионска лига“ седмица след финала най-престижния клубен турнир

Точно седмица, след като купата за най-достойния европейски клуб бъде вдигната от Реал (Мадрид) или Ювентус на финала на УЕФА Шампионска лига в Кардиф, в сърцето на София, децата от фен клубовете ще могат да „преиграят“ не само финала, но и сериозна част от елитната надпревара.

Става дума за проекта „Детска шампионска лига“, дело на „Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“ и „Детска Футболна Академия – Комета“, който двете сдружения реализират в партньорство със Столична община като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“. Събитието е подкрепено още от фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис и ще се проведе на 10 и 11 юни на терените на „Спортна София“ в Зона Б5 (ул. Българска морава 2). За победителите е предвидена специална купа, класиралите се на челни места ще получат медали, а допълнителни награди и много добро настроение ще има не само за участниците, но и за зрителите около терена.

В мини-турнира ще се включат тимовете на Ювентус, Реал (Мадрид), Рома, Галатасарай, Интер, Челси, Манчестър Юнайтед и отбор на ДФА-Комета, сформиран след проекта „Футбол за отличници“. Тимовете са селектирани от официалните фен клубове на съответните чуждестранни грандове, а мачовете ще се играят по време на Седмия традиционен благотворителен турнир на Асоциацията на феновете, чиято кауза тази година е събиране на средства за Обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение „Култура без граници“.