Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка след нацистката снимка

Политика

17-05-2017, 17:53

Снимка:

bulgariautre/ архив

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов освободи зам.-министър на здравеопазването

Тенев: Най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да се подаде оставка

Зам.-министърът на регионалното развитие от квотата на „Обединени патриоти” Павел Тенев подаде оставка. Това е станало след разговор с вицепремиера и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов и премиера Бойко Борисов, съобщи bTV.

"Създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност. Най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да се подаде оставка", обясни пред журналисти Тенев.

Тенев постави правителството в сложна ситуация, след като се появи негова снимка от посещение в музей на восъчните фигури от преди 9 г. На нея той отправя нацистки поздрав към статуи на нацистки войници.

ГЕРБ и в частност премиерът Бойко Борисов запазиха мълчание по скандалния случай. Валери Симеонов опита да го омаловажи, но вместо това той ядоса повече хора с изказването си - "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...”.

Тенев е вторият зам.-министър, който в първите дни на новия кабинет се налага да напусне поста си.

Първият бе Стоил Апостолов, който си тръгна от министерството на здравеопазването след разследване за злоупотреби в болницата, управлявана от него.