ВАС отмени постановлението за минимална заплата от 460 лв.

Портфейл

17-05-2017, 16:18

Снимка:

sac.government.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

АИКБ иска премахване на минималната работна заплата

Делото се образува по повод на жалба на четири представителни на национално равнище работодателски организации

Върховният административен съд отмени Постановление на Министерски съвет, с което се определи минимална работна заплата за 2017 г. в размер на 460 лв. Делото се образува по повод на жалба на четири представителни на национално равнище работодателски организации.

Със свое решение от 17.05.2017 г. Върховният административен съд (ВАС) отмени Постановление на Министерски съвет (МС) № 22/26.01.2017 г., с което се определи минимална работна заплата за 2017 г. в размер на 460 лв.

Делото се образува по повод на жалба на четири представителни на национално равнище работодателски организации (Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България), съобщиха от съда, цитирани от БГНЕС.

 

В жалбата бяха изложени аргументи за нарушаване на законовата процедура, тъй като цитираното постановление е прието от МС без предварителното обсъждане на проекта (в предвидените нормативни срокове) с представителните работодателски организации.