Николай Желязков: Квалификацията в Сърбия ще е много тежка

Предстоящата квалификация в Сърбия е по-трудна от самото Световно първенство

Националният отбор по волейбол на България за младежи под 21 години замина днес сутринта за сръбския град Поражерац, където от утре, 18 май стартира участието си в група Е от втория етап от квалификациите за Световното първенство. Младите ни "лъвове" ще играят с домакините, Франция и Украйна. Само първенецът от класирането получава право за участие на Мондиал 2017 в Чехия. Селекционерът на волейболистите ни Николай Желязков заяви за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg, че предстои изключително тежка квалификация.
 
"Предстоящата квалификация в Сърбия е по-трудна от самото Световно първенство. В турнира ще участват равностойни съперници, които спорят само за едно място. Смятам, че всеки може да победи всеки. Ще направим всичко възможно да успеем да се класираме".
 
"Все пак, като цяло, може да се каже, че нашата група е по-приемлива, защото имаме шансове и ще се борим. В другата група тимът на Полша е големият фаворит".
 
"Шансовете ни за квота са 50/50. Класиране за Световното – това тежка задача, но не и невъзможна. Излизаме с това, което имаме и разполагаме като състезатели в момента.  Ще се борим и ще се опитаме да дадем най-доброто. Смятам, че ако отидем на Мондиал, това за нас ще е огромен успех".