Филм на Уолт Дисни откраднат от хакери

Свят

16-05-2017, 11:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вирусът WannaCry стигна България

Криптовирусът WannaCry с нова версия

Израелската компания за информационни технологии "Чек пойнт софтуеър текнолъджис" е открила нов вариант на вируса "WannaCry", с чиято помощ неизвестни хакери извършиха кибератака в 150 страни по света, предаде ТАСС.
"За последните няколко часа станахме свидетели на нападения със скорост една атака в секунда", се казва в изявление на компанията, публикувано снощи.
Големите фирми за киберсигурност Симантек и Касперски съобщиха, че разследват улики, които може да свържат глобалната кибератака, целяща получаване на откупи, с програми, които досега бяха свързвани със Северна Корея, предаде Ройтерс. Според двете компании част от кода в по-ранни версии на "WannaCry" е бил използван от групата "Лазарус", която според изследователи от много страни се ръководи от Северна Корея.
Шефът на "Уолт Дисни" Боб Айгър обяви, че хакери са откраднали неразпространен филм на компанията и искат от нея огромен откуп, съобщава сп. "Холивуд рипортър", цитирано от Франс прес. Айгър не съобщи кой е откраднатият филм, но подчерта, че компанията няма да се поддаде на шантажа.