Лидл България става основен спонсор на Българска Федерация Волейбол

През 2017 година търговската верига ще бъде основен спонсор на националите

На пресконференция днес Лидл България и Българска Федерация Волейбол официално обявиха партньорството си. През 2017 г. търговската верига ще бъде основен спонсор на националите, съобщи БФ Волейбол.

"Радвам се, че заедно с Българска федерация по волейбол застанахме от една и съща страна на мрежата, обединени от една мисия - да играем в полза на активния и здравословния начин на живот. Сред основните отличителни характеристики на Lidl е асортиментът от свежи продукти, като например плодове и зеленчуци. Така избрахме мотото на партньорството ни: "Свеж партньор, здрав отбор." Надявам се по време на предстоящите мачове залите да са пълни, включително и със семейства и деца, защото именно спортът възпитава у подрастващите дисциплина и любов към движението. Подкрепата на волейболния спорт е естествено продължение на политиката на Lidl за насърчаване на пълноценен живот", заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Lidl България.

 "Бих искал да благодаря на Lidl България за перфектното партньорство по време на Европейското първенство през 2015 година. Радвам се, че то се подновява през 2017 година. Надяваме се, че ще го пренесем и в изключително важната за българския волейбол 2018 г., когато ще сме домакини на Световнo първенство. Съпричастието и отдадеността на Lidl към волейбола в България са достойни за уважение и са за пример. Надявам се партньорството и взаимното доверие да донесат трайни успехи и за двете страни", заяви президентът на БФВ Данчо Лазаров.


Следвайки мотото на партньорството - "Свеж партньор - здрав отбор" - Милена Драгийска и Данчо Лазаров символично си рамениха кошница със свежи плодове и волейболна топка с автографите на националите. На събитието присъстваха още Любо Ганев, вицепрезидент на БФВ, Пламен Константинов, селекционер на мъжкия национален отбор и Теди Салпаров, либеро на националния отбор.

Освен спонсор на БФВ Lidl България е и партньор за свежа храна на отборите. Лично лекарят на националите избира комбинацията от продукти подходящи за хранителния им режим преди мачове и по време на тренировъчния процес, като поставя акцент върху богат избор от плодове и зеленчуци, ядки, качествени млечни продукти, шоколадови десерти от асортимента на търговската верига.