Димитър Главчев: Мария Габриел ще бъде достоен еврокомисар

Ресор “Дигитализация“ е изключително важен

Мария Габриел ще бъде достоен еврокомисар. Това заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев по време на честванията на 141-годишнина от Априлското въстание в град Батак, съобщи агенция “Фокус“. Главчев добави, че евентуалният ресор “Дигитализация“, който Габриел ще оглави е изключително важен.

“Пожелавам успех на Мария Габриел. Изключително качествена кандидатура, познавам я лично. И от ляво, и от дясно чувам от български представители добри коментари. И в Европа я познават. Имал съм възможността да видя отношението към нея от страна на европейски лидери, депутати, еврокомисари. Мисля, че това е много достойна кандидатура. Тя ще бъде достоен еврокомисар“, поясни Главчев.

Според председателят на Народното събрание, ако Мария Габриел бъде избрана за този пост, тя може да оказва голяма помощ за страната. “Ако бъде избрана за еврокомисар с този ресор съм сигурен, че ще ни оказва и много голяма помощ, от каквато имаме нужда, за да наваксаме в областите, в които сме изостанали“, коментира Димитър Главчев.