Симеон Дянков: Кабинетът ще е много по-стабилен, отколкото хората си представят

Между министрите в кабинета има повече с предишен опит, което помага

За мен този кабинет е по-добре организиран от „Борисов 2”. Между министрите има повече с предишен опит, което помага. Спъването е в големи теми. Някои от тях, като демографията, вече я чуваме, но други като рязкото изоставен в годините между Северна и Северозападна България – не. Това заяви в ефира на Нова Телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков. Той допълни, че темата с изоставането е проблем, който може да спъне един кабинет.

Според него ще има търкания между ГЕРБ и Обединените патриоти, но смята, че желанието да бъде свършена работа ще бъде по-голямо от това да се карат. „Смятам, че кабинетът ще е доста по-стабилен, отколкото хората си представят”, допълни той.

Сред слабите места на този кабинет Дянков посочи АЕЦ „Белене”. "И Патриотите, и значителна част от ГЕРБ биха искали под някаква форма да се възстановят поне част от тези големи енергийни проекти. АЕЦ „Белене” не трябва на икономиката ни”, на мнение е Дянков.

„Нашите отношения с Русия не трябва да зависят само от големите енергийни проекти и трябва да го покажем. Има много други разговори с тях, но енергийните проекти – не”, категоричен бе бившият финансов министър.

По думите на Дянков на този етап повече пари трябва да се вложат в образованието.