Италианци правят филм за ЦСКА

Филмът ще бъде показан в спортно предаване по американска телевизия

ТВ гигант планира да излъчи филм за ЦСКА на 15 май (понеделник), разбра "Тема Спорт". Става въпрос за 7-минутната продукция на италианската медия Сора90, която снима в България през месец април.

Тогава бе проследена битката на червените фенове за емблемата и проваления търг на "Армията" на 30 март.

Филмът, озаглавен: "Милиардерът, който се подигра с грешните ултраси", ще бъде показан в специално спортно предаване на американска телевизия. То е посветено на най-различни спортове и клубове от цял свят и се очаква ЦСКА да влезе в неговия обмен. По предварителна информация филмът за армейците ще бъде излъчен в България в ранните часове на 15 май - между 2 и 4 сутринта.

В "Милиардерът, който се подигра с грешните ултраси" журналист от Сора90 обяснява ситуацията около ЦСКА, като посочва, че клубът води "тежка и странна битка", за да запази своето съществуване. Посочва и "конкуренцията" на четвъртодивизионната формация ЦСКА 1948 8 битката за емблемата.

"Заради събитията на 30 март феновете на ЦСКА създадоха специална хореография, която изобразява собственика на Лудогорец", казва журналистът на Сора90.

Във филма е цитиран и един от тарторите на червената агитка. "С цялата ситуация около търга едни хора искат да сложат точка на ЦСКА. Искат да ни унижат, да съсипят нашата любов. Ние сме длъжни да я браним с цената на всичко. Няма да позволим на никого да открадне емблемата или да се гаври с нашия клуб", са част от думите на тартора на агитката на ЦСКА.