"AES България Тенис Звезди" гостува в град Пещера

Кампанията цели да подкрепи родните тенис таланти

40 деца от различни възрастови групи от тенис клуб „Вамос” гр. Пещера се включиха в открит урок по програмата "AES България Тенис Звезди". Това е съвместна инициатива на Българска федерация по тенис и ЕЙ И ЕС България. Кампанията "AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове,съобщава БФ Тенис..

В заниманието на спортна площадка „Кавказ” взеха участие Юлиян Стаматов - бивш национален състезател играл за България за купа Дейвис и Пресиян Коев - отговорник на програмата развитие към БФТенис. След края на заниманието родителите и децата показаха огромен интерес и имаха възможност да дискутират различни теми с Юлиян Стаматов.

Тенис клуб „Вамос” гр. Пещера е млад, но много амбициозен клуб и показва сериозно развитие. За тази цел ръководството привлече от тенис школата на Пазарджик треньора Николай Стойчев, който е водил национални отбори на европейски първенства.  

 „Това събитие запали още повече децата към тениса в град Пещера” заяви Николай Стойчев. „В основа на повишения интерес планираме в близките дни среща с родителите. На нея ще бъде изготвена нова програма за да бъдат увеличени тренировките на децата на по 3-4 пъти седмично”.

Преди тренировката се състоя и среща с кмета на община Пещера г-н Николай Зайчев на която бяха проведени разговори за бъдещото развитие на тениса в гр. Пещера,съобщава БФ Тенис.

„На срещата разговаряхме за бъдещото развитие на тениса в гр. Пещера и за изграждането на още тенис кортове поради засиления интерес. Идеята е още тази година да бъдат изградени нови четири корта и зала с два корта. В момента вече са записани над 50 деца за този сезон и два корта са абсолютно недостатъчни. Освен това членовете на клуба са вече над 60. Надяваме се на подкрепа от общината и от края на лятото този проект да стартира” заяви Николай Стоичев.

За първи път през тази година тенис клуб "Вамос" гр.Пещера ще посрещне регионален турнир от календара на БФТенис.