Зам.-министър Ваня Колева: Чрез инициативата „Структурен диалог“ ще достигнем до ключа за развитие на младите българи

Повод за посещението на Кларк и Вилкер у нас е предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС

Министерството на младежта и спорта подкрепя инициативата „Структурен диалог“ на Европейски младежки форум (ЕМФ) и Национален младежки форум (НМФ). Това обяви зам.-министър Ваня Колева по време на конференция, която се проведе в спортното ведомство. В нея взеха участие още председателят на НМФ Илина Мутафчиева, представителите на ЕМФ Уна Кларк и Ян Вилкер и множество младежки организации. Повод за посещението на Кларк и Вилкер у нас е предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз.
Зам.-министър Ваня Колева приветства гостите и участниците в конференцията и изрази благодарността си към Национален младежки форум и Европейски младежки форум за доброто сътрудничество с ММС.
„Инициативата „Структурен диалог“ е единствен по рода си механизъм. Той позволява на нас - хората, взимащи решения да разберем от какво се нуждаят младите хора и какви са идеите им. Чрез този диалог ние можем да достигнем до ключа за развитие на младите българи“, заяви зам.-министър Колева.
ММС се подготвя изключително активно за председателството на Съвета на Европейския съюз и работи за развитие на инициативата „Структурен диалог“. За да може да се върне мотивацията на младите хора и те да са горди, активни и пълноценни граждани на България и Европа.
Преди конференцията зам.-министър Ваня Колева се срещна с представителите на НМФ и ЕМФ в кабинета си. Тя се запозна детайлно с дейностите на двете организации, чиято основна цел е да представляват интересите на младите хора и да популяризират  практиките на „Структурния диалог“. На срещата бяха дадени и конкретни примери от предишни конференции, провели се в други държави.
В момента тече V-ти цикъл на Структурния диалог, който се осъществява от Холандия,  Словакия и Малта. Следва VI-ти цикъл, който България ще председателства заедно с Естония и Австрия. От 16 до 20 април 2018 г. у нас ще се проведе международна конференция по въпросите на младежта.