Президентът се срещна с Камарата на строителите в България

Общество

11-05-2017, 18:15

Снимка:

president.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Радев се срещна с носителя на Нобелова награда по химия проф. Дан Шехтман

Румен Радев изказа увереност за бъдещо успешно сътрудничество със строителния бранш в България

На среща на „Дондуков“ 2 представители на Камарата на строителите в България запознаха президента Румен Радев с проблемите в отрасъла. Като най-сериозни бяха откроени липсата на кадри, критерият за най-ниска цена при възлагането на обществени поръчки и административната тежест за инвеститорите.

Камарата на строителите представи на държавния глава идеите си по проекта за изграждане на автомагистрала „Струма“. Дискутирани бяха и проблемите, свързани с енергийната ефективност на сградите и зимното поддържане на пътищата.

„Липсата на подготвени и квалифицирани кадри е проблем за всеки бранш. Решение е въвеждането на професионалното образование в средното училище“, отбеляза президентът Румен Радев. Според него критерият за икономически най-изгодна оферта при възлагането на обществени поръчки е по-прецизното условие. „Принципът за мълчаливото съгласие е сред приоритетите в управленската програма на правителството. В очакване сме тази мярка, която ще облекчи предприемачите, да влезе в сила“, допълни президентът.  

„Надзорът върху качеството на строителството у  нас е също важна тема“, отбеляза държавният глава и изрази очакването си за засилване на контрола върху строителните дейности.

Президентът Румен Радев изказа увереност за бъдещо успешно сътрудничество със строителния бранш в България.