Иван Сеферинов: Имаме сили да спечелим в София

Атмосферата в отбора е добра

Първото голямо изпитание пред женския ни национален отбор за лято 2017 е квалификацията за Световното първенство 2018, която ще се проведе от 31 май до 4 юни в столичната зала "Христо Ботев". Съперници на България за Световната квалификация са Турция, Румъния, Черна Гора, Косово и Швейцария. Само първенецът получава директна квота за Световното първенство 2018, вторият продължава на допълнителна квалификация,съобщи БФ Волейбол.
 
"Атмосферата в отбора е добра. В състава има и по-опитни състезателки, има и по-млади. Надявам се да успеем да направим една добра спойка. По-опитните волейболистки да бъдат за пример на по-младите, а те от своя страна да се поучат от тях.  завръщат се след майчинство Страшимила Филипова и Диана ненова. Все още обаче са далеч от желаната форма и тепърва ще навлизат в нея, заяви за официалния сайт на БФВ volleyball.bg селекционерът Иван Сеферинов.
 
"Предстоят ни поредица от контроли, първо със Сърбия  (17, 18, и 91 май) и след това няколко проверки с Азербайджан в София. Именно в тези приятелски срещи ще избистним състава и шестицата на която ще разчитам".
 
"Не бива да пренебрегваме никой от съперниците ни на Световната квалификация, в тома число Румъния и Черна гора. Смятам обаче, че основният ни съперник за първото място, което дава директна квота за Световното е Турция. Имаме сили да ги преборим и да постигнем победа, като силно се надявам това да се случи", допълни Иван Сеферинов.