Волейболистките на България в пълен състав за Световната квалификация

Програмата за подготовката на волейболистките предвижда поредица от контроли преди квалификацията в София

Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Сеферинов се събра в почти пълен състав преди предстоящата квалификация за Световното първенство 2018, която ще се проведе от 31 май до 4 юни в столичната зала "Христо Ботев". Единствената състезателка, която отсъства е Добриана Рабаджиева, която участва на Световното клубно първенство в Япония с "Волеро" (Цюрих). Тя се очаква да се прибере у нас на 17 май.  
 
Програмата за подготовката на волейболистките предвижда поредица от контроли преди квалификацията в София. Първо нашите гостуват на Сърбия за три мача, които ще се играят в Белград. Проверките са на 17, 18 и 19 май. След това националките ни ще домакинстват на Азербайджан в продължение на седмица. Волейболистките на Азербайджан пристигат у нас на 21 май, като ще останат до 27 май, а в този период ще бъдат изиграни няколко приятелски срещи, съобщава БФ  Волейбол.
 
България ни е в предварителна група С от световните квалификации. Съперници на националките ни са Турция, Румъния, Черна Гора, Косово и Швейцария. Само първенецът в групата получава директна квота за Световното първенство 2018, вторият продължава на допълнителна квалификация.