ЦРУ създаде специален Център за мисии в Корея

Съединените щати не изключиха възможността да нанесат превантивен удар по Северна Корея, за да й попречат да разработи ракета с ядрена бойна глава

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ е създало специален център за противодействие на заплахата от ядрената и ракетната програма на Северна Корея, става ясно от съобщение, поместено на сайта на американската агенция.
АФП отбелязва, че това е първото звено на ЦРУ, съсредоточено върху една-единствена държава.

Центърът обединява ресурсите на няколко отдела и ще анализира информациите за ядрената и ракетната програма на Северна Корея.
Името на ръководителя на звеното не бе разкрито. ЦРУ се ограничи да каже, че човекът е ветеран от агенцията.

Създаването на Център Мисии в Корея ни позволява да интегрираме и насочим по-целенасочено усилията на ЦРУ срещу сериозните заплахи за Съединените щати и техните съюзници, произтичащи от Северна Корея, заяви шефът на Агенцията, Майк Помпео.

Новината бе съобщена в момент, когато Северна Корея може да извърши шестия си ядрен опит, отбелязва АФП. Това само ще увеличи още повече напрежението в Източна Азия.
Съединените щати не изключиха възможността да нанесат превантивен удар по Северна Корея, за да й попречат да разработи ракета с ядрена бойна глава.