Григор Димитров очаква Доминик Тийм на осминафинал в Мадрид

Гришо победи Иво Карлович

Григор Димитров победи с 6:3, 7:5 Иво Карлович от Хърватия в среща от втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Мадрид. Най-добрият български тенисист ще играе на 1/8 финалите срещу световният №9 Доминик Тийм. Това е четвърти успех за Димитров над Карлович в шест мача помежду им, като българинът вече има три поредни победи над 22-рия в света хърватин. През миналата година Григор отпадна още на старта в Мадрид, а в тазгодишното си участие досега е натрупал 90 точки за световната ранглиста., съобщи БФ Волейбол.

По този начин Гришо изравни постижението си в Мадрид от 2013 и 2014 година, когато достигна до трети кръг, но беше спрян съответно от Стан Вавринка и Томаш Бердих. Ако успее да регистрира още една победа, Димитров ще изравни и най-доброто си постижение в испанската столица, което дойде през 2015 година, когато българинът загуби на четвъртфиналите от Рафаел Надал.

 До този момент Димитров и следващия му съперник Доминик Тийм са изиграли два мача помежду си, като имат по една победа. Австриецът спечели първия им сблъсък през 2016 година в Акапулко, но Гришо взе реванш през този сезон в Бризбън по пътя към титлата.