Д. Атанасова: Редно е да се съобразим с волята на всички гласували

Референдумът е пряка демокрация, никой не може да оспори законността му

Референдумът е именно пряката демокрация, никой не може да оспори законността му. Това заяви в студиото на Нова Телевизия Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Вниманието е насочено към мажоритарния вот, но ние сме подкрепили и предложението за 0 лева субсидия за партиите. Останалите политически партии, добре прикрити зад тезите си, пропускат важния въпрос за субсидиите", каза още тя.

Атанасова заяви, че ГЕРБ не се нуждае от популизъм, а слуша това какво искат хората. "Управляващи сме от много време, не ни трябва популизъм, ние слушаме хората. Още в предходното управление бяхме балансьор", заяви тя.

"Ние получаваме около милион финансиране, ако не получаваме субсидия трябва да се помисли как ще се издържа партията", сподели Искрен Веселинов от Обединените патриоти, който също беше в студиото.

Атанасова отговори на изказването на Веселинов, като напомни, че ГЕРБ не са имали партийна субсидия, когато спечелиха изборите през 2009 г. "ГЕРБ не управлява от един век. Партията нямаше субсидия, когато спечели изборите през 2009. Тогава народът ни помогна, получавахме дарения и спонсорства", отсече Атанасова. Тя добави, че членската вноска в партията е едва 2 лева.

"Редно е всички да се съобразим с волята на всички българи, които гласуваха", завърши Атанасова.