Тази събота "Спорт за всички" в София и още четири града

БАСВ организира събитието за 25-ти пореден път

Българската асоциация „Спорт за всички” (БАСВ) организира за 25-ти пореден път Световен ден на предизвикателството'2017.
Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация „Спорт за всички” и е посветен на 17 май - Ден на българския спорт.

Националната проява на БАСВ - Световен ден на предизвикателството цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Това е ден за спорт и двигателна активност под различна форма. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Спортното събитие дава шанс на хора, които не се занимават активно с физическа дейност да се включат в този ден. В над 10 вида спорт хората ще имат възможност да участват.

„Предизвикателство” 2017 се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград. Тази събота едновременно ще се състои в пет града.

Събитието в София ще бъде на 13 май / събота/ в Княжеска градина   ( пространството около паметника на Съветската армия) и ще започне от 10:00 часа. За всички , които ще се включат, освен добро настроение, организаторите са подготвили и много томболи с награди. Редица известни спортисти са поканени, като някои от тях ще пристигнат и със своите семейства, за да участват. Успоредно с празника в София, по същото време , световен ден на предизвикателството ще има в Плевен, Кюстендил, Велинград и Дупница.

Елате, за да се забавлявате и спортувате . Защото спортът е здраве и начин на живот !