Вълкът Буфон сит, агнето Мбапе цяло

Ювентус чака на финал за ШЛ Реал или Атлетико

Вълкът Буфон сит, агнето Мбапе цяло. Така може да се оприличи вторият полуфинал в Шампионската лига в Торино между Ювентус и Монако.

Срещата завърши без интрига 2:1 за Юве. "Старата госпожа" се класира за финала на 3 юни в Кардиф. А Монако отпадна достойно при това след почетен гол на Килиан Мбапе. За младокът това попадение е много ценно, защото е вкарано не на кой да е, а на станалия вече негов приятел Буфон. Така,  Мбапе разпечата ювентинсксата врата в в Шампионската лига  пазена от Джиджи и голът му ще бъде един от най-ценните в неговата бъдеща богата кариера.


Юве за сетен път показа хладнокръвие и как се пази резултат от цели два чисти гола от Монако. Както винаги безупречни в защита. Напред се разписа Манджукич,а за десерт дори Дани Алвеш с много хубав фалцов удар донесе гола на класирането в стил Роберто Карлуш.


Днес, ще се реши кой ще бъде съперника на Юве в Уелс. Най-вероятно това ще са Ронладо, Бейл, Бензема и компания водени от Зинедин Зидан. Наистина ще стане чудо, ако коравите "дюшекчии" стигнат до 3:0 или 4:0. Диего Симеоне и неговият тим са решени на всичко за да играят трети финал от 2014 година насам.

Тази вечер на "Висенте Калдерон" ще бъде доста горещо като атмосфера. Атлетико са домакини, Симеоне е пълен с амбиция на победител, Гризман признава само финалите и този път иска да отиде там за да го спечели. В Кардиф ги очаква безупречния Юве, а за да се стигне дотам трябва да се преодолее обичайното препятствие Реал. Този път на полуфинал и след първи мач 0:3. Футболът обаче предлага всякакви изненади. Дали това ще стане ще се види...