Нови български победи при момчетата и момичетата

Антъни Генов се класира за втория кръг

Антъни Генов се класира за втория кръг на турнира от първа категория за момчета и момичета до 16 години в Торело (Испания). Поставеният под №2 Генов победи Пол Отин от домакините с 7:6(1), 6:3. Следващия съперник на Антъни Генов е квалификанта Алехандр Колиджев (Чехия).

Никол Мирчева се класира за втория кръг на турнира от първа категория за момчета и момичета до 14 години „Bohemia Cafex Cup”в Чехия. Мирчева се наложи над чехкинята Мари-Анна Геартнерова с 6:3, 7:6(3). На 1/16 финал българката ще играе срещу друга представителка на домакините №5 в схемата Агата Черна. Другата българка Стела Пеева загуби в първия кръг от Барбора Палицова (Чехия).,съобщи БФ Тенис.

Виктория Велева започна с победа в основната схема при момичетата до 14 години на „Grawe Open” в Марибор ,Словения. Надпреварата от втора категория на Тенис Европа. Велева, която премина през квалификациите се наложи с 6:1, 6:2 над Тара Тушек от (Словения). Във втория кръг българката ще играе срещу №12 в схемата Ива Дивац от (Сърбия).

Емма Фантусис отпадна в първия кръг на турнира „Daimon Cup” в Букурещ (Румъния). Надпреварата е за момчета и момичета до 12 години и е от трета категория на Тенис Европа. Българката загуби с 2:6, 2:6 от Бриана Спартару (Румъния). При момчетата Димитър Пенчев ще играе във втория кръг срещу представителя на домакините Драгуш Букурещу.

Габриела Митева отпадна във втория кръг на тенис турнира „Prokuplje open 2017” в Сърбия. Българката, която получи „уайлд кард” загуби с 2:6, 1:6 от представителката Аня Петкович. Надпреварата е за момчета и момичета до 12 години и е от трета категория на Тенис Европа.