Щайнмайер обеща германска подкрепа за близкоизточния мирен процес

Свят

09-05-2017, 15:40

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Щайнмайер: Ердоган рискува да унищожи всичко, което страната му е постигнала

Абас благодари на Щайнмайер за подкрепата на Германия и Европейския съюз

Решението с "две държави за два народа" е единствената възможност за Израел и палестинските територии, каза днес германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, като подчерта подкрепата си за мирния процес на среща с палестинския президент Махмуд Абас, предоха ДПА и Асошиейтед прес.

"От наша гледна точка няма друго разумно решение", каза Щайнмайер на съвместна пресконференция с Абас и призова за незабавни стъпки за прилагането му.

Щайнмайер приветства неотдавнашната среща на Абас с американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон и заяви, че трябва да се предприемат нови усилия в близкоизточния мирен процес, имайки предвид промените на място.

Абас благодари на Щайнмайер за подкрепата на Германия и Европейския съюз и отново заяви, че е ангажиран с решението за две държави.

По-рано през деня Щайнмайер положи венец на гроба на дългогодишния палестински лидер Ясер Арафат- Той стана първият германски президент, направил това.

След срещата си с Абас на Западния бряг Щайнмайер обеща, че Германия ще продължи да инвестира в инфраструктурата и полицейските сили на палестинските територии.

След посещението си в Рамала германският президент ще се върне в Тел Авив, откъдето ще отпътува за Берлин, приключвайки четиридневната си визита в Израел.