Цв. Цветанов: Ще се съобразим с волята на избирателите

ГЕРБ ще внесе законопроект за мажоритарна избирателна система

“Ще се съобразим с волята на избирателите. Ние бяхме единствената парламентарна група, която представяше секторните си политики една по една в различните населени места.“ Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на bTV. Той обяви, че ГЕРБ ще внесат законопроект за мажоритарна избирателна система: „Ние сме го коментирали и сме се съгласили с тези 2,5 млн., които са гласували на референдума. В момента общественото одобрение не е много позитивно, хората искат личности, искат пряк избор. Няма парламентарна група, която да има подобна електорална подкрепа”.

Цветанов коментира и назначаването на ген.Валентин Радев за министър на вътрешните работи. Според него бившият зам.-министър на отбраната има нужния капацитет да се справи със залегналите в управленската програма задачи, а освен това е и запознат с проблематиката като бивш член на вътрешната комисия в парламента. „Имахме един много интересен разговор с г-н Борисов, като си говорихме по тази тема, когато имаше предложение на Патриотите аз да бъде вътрешен министър”, разказа Цветанов.

Зам.-председателят съобщи, че по всяка вероятност ще застане начело на вътрешната комисия в Народното събрание.

Депутатът посочи, че в управленската програма има „много сериозни акценти за подобряване на услугата „Сигурност” на българските граждани” – назначаване на още униформени служители, нарастване на броя на разследващите полицаи до 8000, нови коли, по-големи лимити за гориво, присъствие на органите на реда във всяко село и т.н.

Той допълни, че ще се поддържа тясна връзка и с частните охранители, които ще работят по нов закон.