Цветлин Йовчев: Имам положителни впечатления от Валентин Радев

Политика

09-05-2017, 09:24

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валентин Радев: Ще работим в дух на приемственост и надграждане на направеното досега

Правителството е резултат от политическата реалност

Не се случват дълбоки реформи в МВР, защото няма политически консенсус какви трябва да са те и какъв да е пътят. Това обяви в ефира на bTV Цветлин Йовчев, вътрешен министър в кабинета „Орешарски”. Той уточни, че въпреки, че не познава добре вътрешния министър Валентин Радев, той е оставил положителни впечатления у него. "Това е едно много тежко министерство, успехът му зависи от това какъв екип ще събере около себе си. Не всичко зависи от министъра", каза Йовчев.

„Правителството е резултат от политическата реалност. Важно беше да има правителство от гледна точка на председателството на ЕС, както и от гледна точка на проблемите, свързани със сигурността”, коментира още Цветлин Йовчев. По думите му има заплахи към националната ни сигурност, но отново идва проблема с консенсуса за определянето им.

Според него възстановяването на наборната служба не е невъзможно, но въпросът е дали ще е ефективно. "Проблемите на армията ни са в това, че не може самостоятелно да гарантира сигурността на държавата при военен конфликт и технологичното изоставане", смята бившият вътрешен министър.

На въпрос би ли приел пост в новoтo правителство той обяви, че няма интерес към политиката и към постове, но би помагал със съвети, ако го потърсят.