К. Костадинов: Ако не касаеше Марешки, досега отдавна да има присъда

Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира България в момента

Конфликт между общинския съветник от Варна Костадин Костадинов и Веселин Марешки доведе до искания имунитет на депутата, съобщават от bTV. От края на 2015 г. Марешки е подсъдим по дело за изнудване. Второто обвинение срещу бизнесмена е за нанасяне на лека телесна повреда на Костадинов.

„За мен като български гражданин е изключително унизително, че един подсъдим, просто защото в момента е зам.-председател на Народното събрание, обикаля вече втора седмица студията на телевизиите и дава интервюта като телевизионна звезда, опитвайки се да обясни как всъщност не е направил това, което е направил. Ако не се касаеше за Веселин Марешки, досега отдавна да има приключило дело с осъдителна присъда. Вместо това едно такова елементарно криминално дело се точи вече трета година”, коментира в ефира на Нова телевизия Костадин Костадинов. Той допълни, че не очаква делото да приключи скоро.

"Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира България в момента, а именно състояние на клинична смърт”, категоричен бе общинският съветник.