Обявиха извънредно положение в Монреал

Свят

08-05-2017, 16:41

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Визите за Канада частично отпадат от 1 май, а от 1 декември - напълно

Огромни наводнения в Канада

Над 2000 души са били евакуирани през уикенда от домовете си заради наводнения в различни канадски провинции, съобщава BBC. Причината за наводненията са реки излезли от коритата си и прелели езера.

Най-пострадалият район е Квебек, в него около 1700 души е трябвало да напуснат домовете си. В зоната на бедствията се оказаха около 2 хиляди жилища в над 130 общини, сред които и градската агломерация на провинцията – Монреал. Валежите в района не спират вече четвърти ден.

На населението на Квебек помагат над 1200 военни, които съдействат за евакуацията и изграждането на диги от чували с пясък за ограничаването на разлива на реките.

В източната част на съседната на Квебек провинция Онтарио от бреговете си излезе река Отава. Тежка е ситуацията и в райони на провинция Ню Брънзуик, където валежите през уикенда достигнаха 150 литра на кв.м.

В западната част на Канада - в Британска Колумбия - в зоната на бедствието се оказаха жителите на град Килоун, част от които напускат домовете си. Кален поток отнесе къща със 76-годишен мъж, който се смята за изчезнал.