Трафикът към София и големите градове се увеличава

Общество

08-05-2017, 15:49

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна глобалната седмица за пътна безопасност на ООН

Движението през граничните пунктове е интензивно

Заради трафика на входовете на София служителите на „Пътна полиция“ от СДВР ще подпомагат и ще контролират движението, където е необходимо, съобщават от пресцентъра на МВР. На Владая ще бъдат обособени 2 ленти за идващите в столицата автомобили. На АМ „Хемус“ има предвидена аналогична мярка в тунелите, в които движението е двупосочно.

През трите почивни дни са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени. От МВР направиха апел към шофьорите да проявяват спокойствие, докато са на пътя и да не предприемат неправилни или рискови изпреварвания, особено при мокри пътни настилки.

Трафикът на граничните пунктове Кулата и Маказа е интензивен в двете посоки, но няма опашки от автомобили. На останалите пунктове с Гърция движението е спокойно, информират от Гранична полиция.

На българо-турската и българо-румънската граници трафикът е интензивен. Има образувани колони от изчакващи товарни автомобили на изход от страната - на ГКПП Капитан Андреево 5 км, на ГКПП Лесово има 3 км, на ГКПП Дунав мост Видин 4 км.

Спокойно е движението на българо-сръбската и българо-македонската граници.