Роналд Куман: Мечтая един ден да водя Барса

Никога не бих станал треньор на Реал

Роналд Куман сподели, че се надява някой ден да води Барселона. Заради предстоящата раздяла с Луис Енрике ръководството на "лос кулес" търси нов наставник и холандецът е един от вариантите. В момента той е начело на Евертън.


"Вижте, в кариерата ми на треньор имам две мечти, които искам да изпълня. Едната е да бъда селекционера на националния отбор на моята родина. Вече имах тази възможност, но обвързаността ми с Евертън ми попречи. А другата е един ден да водя Барселона. Това е истината", заяви Куман в интервю за Sport.

"Акцентирате върху "един ден"?", обръщат внимание от каталунското издание.

"Да, защото сега имам дълг към Евертън. Работим върху много силен проект и ще се подсилим с още футболисти, за да можем през следващия сезон да реализираме голямата ни цел - класиране за Шампионската лига", добави бившият защитник.


"А какво ще стане, ако от Барса Ви потърсят още сега?", гласи следващият въпрос на Sport.

"Това е хипотеза, на която сега не трябва да обръщаме такова внимание. Във футбола, както е и в живота, и в бизнеса, всичко може да бъде обсъдено.Уважавам Реал,но никога не бих станал треньор на този клуб. Прекалено много съм свързан с Барселона", каза оше Куман.


На "Камп Ноу" умуват върху доста варианти за нов наставник. Обсъждат се още имената на Лоран Блан, Ернесто Валверде, Еусебио, Оскар Гарсия, асистенът на Луис Емрике - Хуан Карлос Унсуе и др.