Макрон и льо Пен дадоха гласовете си на френските избори

Избирателната активност към 12 часа местно време е била 28,23 процента

Кандидатът на крайната френска десница Марин льо Пен гласува в Енин-Бомон, малко градче в северната част на Франция, контролирано от нейната партия "Национален фронт", съобщават от Independent. Тя пристигна в избирателната секция с кмета на града, който стана председател на "Националния фронт" по време на предизборната кампания за президентските избори.

Тя успяла да гласува без инциденти, след като феминистки активисти били за кратко задържани няколко часа по-рано днес заради закачането на голям плакат срещу Льо Пен на църква.

Социологическите проучвания прогнозират, че центристкият кандидат Еманюел Макрон ще победи Марин льо Пен в днешния втори тур на президентските избори.

Междувременно Макрон гласува в крайбрежния град Льо Туке в Северозападна Франция заедно със съпругата си Бриджит Макрон. Бившият икономически министър в социалистическото правителство и бивш инвестиционен банкер гласува с широка усмивка на лицето, като погалил черно куче, излизайки от ваканционната си вила в морския курорт.