ИД атакува база в Ирак с американски военни

Иракските сили, подкрепяни от САЩ се борят за освобождаването на град Мосул от ИД

Най-малко двама души са били убити и шестима са били ранени, след като няколко атентатори самоубийци от Ислямска държава са атакували военна база в Северен Ирак, където са разположени американски военни съветници, съобщават от NRT.

Уточнява се, че двама от терористите са загинали, след като взривили жилетките си с експлозиви на входа на базата К1 през нощта, а други трима са били убити от кюрдските сили пешмерга, които контролиран района на Киркук, където се намира военната база.

"Те носеха униформи като на кюрдската пешмерга и бяха избръснати, за да изглеждат като нас", изтъкнал един от източниците.

ИД са поели отговорност за атаката в изявление, посочвайки, че били убили и ранили десетки "кръстоносци и изменници", имайки предвид силите пешмерга и западните военни съветници.

Иракските сили, подкрепяни от оглавяваната от САЩ коалиция се сражават за прогонването на ИД от град Мосул, който се намира на 140 км северозападно от Киркук, но обширни територии остават под контрола на терористите, включително Хавиджа, която е близо до въпросната военна база.